Informator policije v dogovoru s kriminalistoma nezakonito vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov

11. Jun 2016 08:08

Dejan Ornig, ki je javnosti bolj znan kot tisti, ki je razkril varnostne ranljivosti policijskega komunikacijskega sistema Tetra, naj bi med decembrom 2012 in majem 2015 v dogovoru z dvema kriminalistoma vdiral v elektronsko pošto, profile na Facebooku, zasebne forume, zgodovino spletnega iskanja in ostalo spletno komunikacijo posameznikov, ki so se njemu ali policiji zdeli sumljivi.

Tako je namreč moč razbrati iz korespondence med Ornigom in kriminalistoma, ki jih razkrivajo na Pod črto. Enega kriminalista naj bi Policija že prijavila tožilstvu.

Ornig je kriminalistoma pošiljal podatke o osebah, ki jim je vdrl v elektronsko komunikacijo: njihova imena, telefonske številke, naslove elektronske pošte in podatke o profilih na Facebooku ter vsebino njihove komunikacije prek Facebooka in elektronske pošte. S svojimi vdori je med drugim prestregel komunikacijo oseb, za katere sta on ali policija sumila, da se ukvarjajo z različnimi kriminalnimi dejanji ali so člani različnih ekstremističnih skupin. Kriminalista sta Ornigu dajala tudi navodila, katere osebe naj še »preveri«… več v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]