Kaj je Litecoin in v čem so njegove prednosti

3. Dec 2017 17:10

V svetu kriptovalut že dolgo ne obstaja več zgolj Bitcoin. Ena izmed teh valut je Litecoin. Od Bitcoina se med drugim razlikuje po tem, da je zelo primerna za plačevanje manjših zneskov.

Da ima Bitcoin omejitve pri uporabi kot plačilno sredstvo se je izkazalo ob velikem povečanju števila transakcij na njegovi verigi podatkovnih blokov. Posamezni blok ima velikost 1MB, kar je enakovredno 21 milijonom transakcij in se zapre vsakih 10 minut. Zato se je čas potrditve izvedenih transakcij zvišal iz nekaj sekund na nekaj ur, kar pa v primeru plačila kavice ni bilo več sprejemljivo, oziroma se je cena transakcij dvignila nad ceno same dobrine, ki ste jo plačali.

Na osnovni verigi blokov Bitcoin smo v letošnjem letu že videli dve »trdi delitvi« (angl. Hard Fork) v obliki BitcoinCash in BitcoinGold, ki predstavljata vsaka svojo rešitev na Bitcoinovi verigi, vendar je morda premalo pozornosti posvečene kriptovalutam kot je Litecoin, ki je Bitcoinovo težavo rešil že v drugi polovici leta 2013, vendar Bitcoinu ni uspel prevzeti primata… več o Litecoinu si lahko preberete na “kripto” portalu Kriptovalute.si.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]