Nepričakovana, a logična kolaboracija Appla in Samsunga

8. Jan 2019 20:01

Samsung in Apple sta najavila, da spomladi na televizorje južnokorejskega proizvajalca prihajata iTunes in tehnologija brezžičnega prenašanja vsebin AirPlay 2. Oboje naj bi veljalo tako za letošnje kot lanske modele, ki bodo dobili ustrezno nadgradnjo programske strojne opreme (firmware) z dodano podporo za Applov protokol.

Ob tem še posebej preseneča iTunes, čeprav je širjenje dostopnosti storitve v resnici logična in nujna poteza. Poleg iTunes pa naj bi Samsungovi televizorji pridobili še podporo za druge pomočnice, poleg hišne Bixby. Kolaboracija torej prinaša številne novosti, o katerih je spregovoril Tehnozvezdje:

Aplikacija iTunes bo sicer na Samsungovih TV-jih na voljo v nekaj več kot stotih državah. Skoraj povsod po svetu pa bodo televizorji dobili podporo za protokol AirPlay 2. Z njim bo možno enostavno predvajati videe, prikazovati fotografije in poslušati glasbo ter podkaste (ali internetni radio) z mobilnih naprav na televizorju. Edini pogoj je, da sta obe napravi v istem brezžičnem omrežju.

 

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]