Oneplus 5 – verjetno najboljši in najmanj zanimiv telefon tega proizvajalca doslej

23. Jun 2017 20:12

Malo manj kot tri leta po prvem je tu že Oneplus 5. Seveda zato, ker azijske kulture iz vraževerja izpuščajo štirico za označevanje česarkoli. Telefoni te znamke od vsega začetka privlačijo tako tehnološke entuziaste kot običajne kupce, se pa filozofija proizvajalca vmes spreminja in zanimivo bo opazovati, koliko časa bo pomp še trajal.

Prvi Oneplus je bil silno zanimiv zato, ker je za 300 evrov ponujal vsaj na videz odlične strojne lastnosti. Zraven je bila še oblika nekoliko posebna, telefon je bil v androidnem svetu edinstveno stikalo za utišanje zvonjenja in obvestil ter programsko opremo Cyanogen. Nato je proizvajalec z vsako naslednjo izvedbo poskušal narediti še nekaj več – pri dvojki pogrnil na celi črti in se pri trojki spet nekako našel – in mimogrede dvignil ceno za približno 50 evrov.

Vmes so za dodatno podražitev izdali še malenkostno izboljšani 3T in zdaj so s petico prilezli na 500 evrov za običajno različico in že kar visokih 560 za tako z dodatnim pomnilnikom… več na blogu Tehnozvezdje.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]