Regulacija kriptovalut – zaščita pred tveganji ali želja po nadzoru vaših financ?

27. Apr 2018 21:39

Z razmahom kriptovalut v zadnjih letih, so začele tudi vlade držav po svetu iskati načine, kako uvesti regulacijo nad kriptovalutnimi transakcijami. Nekatere države so to že uredile, vendar na različne načine. Še vedno se namreč išče najprimernejši način reguliranja trgovanja s kripto valutami. Kako in zakaj vlade želijo regulirati ta trg pišejo na 24ur.

V zadnjih nekaj letih je veliko ljudi, še posebej tistih, ki se zanimajo za finančne trge, postalo domačih s terminom kriptovaluta. Glede na to, da se vse, od nakupovanja do izobraževanja počasi a vztrajno seli v digitalni svet, ni bilo posebno presenečenje, da je temu sledil tudi denar. Rodil se je bitcoin, sledile so druge kriptovalute, trenutno stanje pa naj bi po mnneju nekaterih zahtevalo takojšnjo regulacijo, medtem ko so drugi prepričani, da bi bilo vmešavanje držav na kripto trg nesmiselno. Kdo ima (bolj) prav?

Digitalne valute še vedno povzročajo zmedo med ljudmi, a ne moremo zanikati, da so postale največji fenomen finančne industrije. Kot vse na svetu, imajo tudi kriptovalute svoje prednosti in slabosti. Vendar pa o njih ne moremo govoriti, če ne poznamo osnovnih pojmov tako imenovanega ‘kripto-sveta’…nadaljevanje na 24ur

Oznake: ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]