Seks, laži in ključne besede

15. Jun 2015 10:22

ITSpletna ekonomija je med nami že tako dolgo, da so o njej začeli pisati zgodovinske knjige, v katerih popisujejo nastanek in razvoj podjetij, pa tudi ljudi, ki so že dolgo del te industrije.

Ena takih je zagotovo Marissa Mayer, zlata deklica podjetja Google, ki je leta 2012 naredila navidez samomorilsko potezo in se iz zmagovalnega Googla preselila na poraženi Yahoo!, ki je že davno izgubil dirko najboljšega iskalnika spletnih informacij.

Poleg te zgodbe je knjiga polna anekdot o napakah, ki jih je Mayerjeva naredila po prehodu na Yahoo, kar je voda na mlin njenih kritikov, ki jo pozivajo k odstopu.

A ne glede na njene zadnje neuspehe je Marissa Mayer heroj in ne žrtev lastne zgodbe. Še vedno si jo lahko jemljemo za zgled in ji priznamo pomembno vlogo v razvoju digitalne ekonomije. Navsezadnje je sodelovala pri razvoju dveh največjih tekmecev in dveh največjih podjetij na področju spletnega iskalništva, hkrati pa je s svojimi odločitvami sooblikovala konkreten del polpretekle digitalne zgodovine, poudarja DSavic.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]