Skrite vojske političnih strank na spletu

14. Mar 2014 10:12

komentatorji

Pogosto smo priča masovnemu komentiranju pod političnimi novicami. Posebni premiki so opazni predvsem kadar so v novico vklučene določene politične osebe ali politične stranke. Pozornemu opazovalcu oz. bralcu komentarjev je lahko velikokrat hitro jasno, da gre za orkestrirano komentiranje določene skupine komentatorjev.

Medtem, ko pri nas kakšnih uradnih razkritij glede tega še nismo bili deležni, pa je nedavno srbski medij razkril interna navodila Srbske napredne stranke, iz katerih je razvidno, da za komentiranje na spletu skrbi kar 500 aktivistov, ki tedensko objavijo več kot 17.500 komentarjev. Kako je torej s tem pri nas?

Bloger Sašo ornik – Jin predvideva, da nič kaj drugače. Vsaj sodeč po komentarjih, ki jih lahko prebiramo pod novicami o slovenskem notranje političnem dogajanju.

Bloger dodaja, da je splet postal bojišče, saj je mogoče  ne le skozi nove medije, ampak tudi skozi komentarje in objave na družabnih omrežjih, ustvarjati novo realnost in videz, kot da se večina strinja ali ne strinja z neko politiko ali politikom. Na žalost pa pretirano navijaštvo onemogoča kakšne bolj zrele razprave med posamezniki, ki bi si le teh resnično želeli, saj jih hitro pokopljejo takšni in drugačni vojščaki in verniki, zaključuje Ornik.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]