Zavračanje socializma zaradi propadle Jugoslavije je demagogija za ohranjanje obstoječega sistema

14. Mar 2014 09:02

demokr_socializemEno večjih nestrinjanj ta čas med Slovenci je različno razumevanje narave družbeno-političnega sistema, v katerem živimo.

Eni trdijo, da je izvor vseh naših težav v tem, da smo v nov sistem prinesli stare socialistične vzorce in razvili nekakšno deformacijo kapitalizma, imenovano “pajdaški kapitalizem”. Drugi pa nasprotno menijo, da je sedanja kriza posledica grobih kapitalističnih, “neoliberalističnih” vrednot, ki naj bi jih sprejeli in udejanili in zaradi katerih je vse več ljudi revnih na račun peščice bogatih.

Med slednje sodi Raf, velik privrženec socialističnega sistema. Pravi, da je zavračanje socializma z argumentom propadle Jugoslavije ali celo Severne Koreje, Venezuele … zgolj demagogija za ohranjanje sedanjega turbokapitalizma, ki nas je po njegovem pripeljal do: “neslutene korupcije in legaliziranega gospodarskega kriminala po principu »vse je dovoljeno kar izrecno ni prepovedano«.”

“In če res danes socializem podpirajo samo še bedaki, potem je prišel čas, da z razliko od preteklih triindvajset let, volimo bedake, saj bodo le ti sposobni delati za blagor ljudstva, ne pa pametni, premeteni in skrajno sebični ljudje,” svoj obsežen zapis zaključuje bloger.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]