Toliko elektrike bi plačali v Sloveniji, če bi želeli “prirudariti” en bitcoin

13. Apr 2018 19:56

Če želite imeti v lasti bitcoin lahko to storite na različne načine. Najlažji je zagotovo nakup bitcoina preko ene izmed borz kriptovalut, bolj zahtevno in drago pa je, da bitcoin “naredite” sami z rudarjenjem. A za to rabite zmogljiv računalnik in denar za plačilo elektrike.

Cena elektrike in trenutna cena bitcoina pa pokažeta, da je rudarjenje v Sloveniji zaenkrat predrago. No, po trenutno aktualni ceni bitcoina, ki je okrog 6.500 evrov, bi še imeli nekaj dobička. Vendar glede na trend nihanja bitcoina v zadnjem času, se vam rudarjenje zaenkrat ne izplača.

Pred časom je bila na spletu objavljena analiza stroškov elektrike za en izrudarjen bitcoin v več kot sto državah sveta.

V Sloveniji bi za en pridobljen bitcoin plačali položnico za elektriko v višini nekaj več kot 6.220 evrov, kažejo podatki v analizi. Resničen znesek bi bil trenutno najverjetneje še višji, saj se je od objave analize težavnost rudarjenja bitcoina še malce povečala.

Tudi če upoštevamo naveden znesek, bi to pomenilo, da bi z rudarjenjem bitcoina v Sloveniji v zadnjem času imeli večinoma izgubo …več informacij najdete na Siol.net

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]