Umetna inteligenca vam že danes lahko priskoči na pomoč

6. Dec 2018 19:33

Umetna inteligenca področje informatike z interdisciplinarnim znanjem. Gre za sposobnost računalnikov, da delujejo, kot da bi bili inteligentni, kar pomeni, da do neke mere posnemajo človeško inteligenco. Pod to pa si lahko predstavljamo sposobnost učenja, posploševanja, načrtovanja, reševanja problemov in logičnega sklepanja. Umetna inteligenca je prepletena s psihologijo, nevrologijo, matematiko, logiko, filozofijo in drugimi vedami.

Tako v svojem zadnjem zapisu pojasnjuje Tehnozvezdje, ki dodaja, da smo v zadnjem času lahko priča velikim dosežkom na tem področju. Tako lahko spremljamo samovozeče avtomobile, različne robote in računalniške programe, ki človeka premagujejo v številnih igrah.

Večji premik pa se dogajajo tudi pri pametnih telefonov, za kar je zaslužen razvoj elektronike. Zato lahko sedaj tudi majhni procesorji nosijo vso potrebno računalniško moč. V tem duhu je vredno omeniti Huawei, drugega največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Uspelo jim je namreč orati ledino z dvema telefonoma, ki jo je poganjal procesor, delujoč na osnovi umetne inteligence.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]