Zuckerbergova Misija nemogoče

22. Mar 2018 10:22

Te dni je vroča afera okrog zlorabe osebnih podatkov uporabnikov Facebooka. Facebook je namreč omogočil priskrbeti podatke o 50 milijonih uporabnikov, ki so bili zlorabljeni. Podatke uporabnikov Facebooka je od profesorja psihologije Aleksandra Kogana, ki jih je od uporabnikov prejel s posebno aplikacijo, pridobilo podjetje Cambridge Analytica. Zuckerberg se seveda sedaj skuša na vse načine izvleči iz težke situacije.

Facebook se je iz prostora, kjer so ljudje lažje vzdrževali stike med seboj, že davno prelevil v medijsko mašinerijo in najmogočnejše orodje za rudarjenje in preprodajo osebnih podatkov. In v sam svojega največjega, pravzaprav edinega sovražnika.

Velike korporacije s seznama Fortune 500 se morajo ravnati po različnih zakonih, »omejujejo« jih regulatorji, kljub dominantnemu ali včasih monopolnemu položaju imajo konkurenco. In vsaj občasno morajo odgovarjati, tudi plačevati za svoje napake in zlorabe. Pri Facebooku, ki ne trguje z ničemer materialnim, vse to odpade,… več na blogu Tehnozvezdje

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]