Kako se znebiti Kolumniatrije?

26. Nov 2017 18:28

Založba Manični poet je lani med drugim izdala dve knjigi, ki sta postali pravi uspešnici. Gre za literarni prvenec Kako se znebiti trupla, ki je nastal izpod peresa Boruta Marolta. Družbo pa mu dela Kolumniatrija Tereze Vuk, ki je v knjigi zbrala svoje kolumne.

Obe knjigi je pod drobnogled vzel Peter Filec, sicer velik ljubitelj knjig. Takole je podoživljal Kako se znebiti truplaKer je knjiga polna mladostniških doživetij, čez katere so deloma šli vsi, nekateri pa v celoti, je tu še nekaj, kar je poznano vsem, ki so bili nekoč mladi – ljubezen. In glasba. Ta je izbrana z izjemnim občutkom in še v tistih delih, kjer so omenjeni domači glasbeniki, bi težje dobil primernejše.

Pri Terezi Vuk pa je drugače, saj jo je bloger sprva doživljal bolj negativno. Potem pa ga je Kolumniatrija povsem prevzela: Vse tiste resnične zgodbe o drogi, avtoričini pogledi na majhne otroke in njih starše, na uboge prodajalke in na vse, kar naj bi v ljudeh zbujalo neko veselje, vse to je tako prekleto resnično, da ne zapreš knjige in si misliš ”kr neki”. Nekaj ti pusti, da gruntaš in to je dobro. Da ugotoviš, da smo vsi na isti črti, le da jo nekateri vidimo bolj ravno, drugi bolj skrivenčeno.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]