Recenzija: Idila je j***no dober žanrski film

2. Okt 2015 20:23

idila_gartner“Če hočeš Idilo, vse kar lahko dobiš pa je Morana, počakaj. Jp, dragi moji, Slovenci smo končno dobili prvo pravo grozljivko. Čisto pravi slasher. Svoj Teksaški masaker z motorko, če hočete. Jebeno dober žanrski film, ki jih v slovenskem filmu manjka, ali še bolje, jih sploh ni. Slovenski žanrski film je redkost, še posebej, če rata tako fino kot Idila.

Premnogi ameriški slasherji nimajo za burek proti Idili, ki jo odlikujejo čudovita fotografija, presenetljivo dobri posebni efekti in za slovenski film nenavadno prepričljiva maska. Po lesenem uvodu, kjer se gledalec ustraši, da bo spet dobil slab slovenski film, se stvari zelo hitro postavijo v prvo smer in začne se napeta, skulirana, dinamična, tekoča in šokantna zgodba, ki spretno obrača klišeje ameriških slasherjev in navdušuje gledalca…”

Tako v svoji recenziji uvodoma zapiše filmski kritik Iztok Gartner. Film očitno ponuja nekaj več, če je zadovoljil vedno zelo kritičnega Gartnerja, ki film Idila med drugim opisuje kot avtohtoni old school slasher, ki jih danes manjka tudi v svetovnem merilu. Torej potrebno bo iti takoj v kino.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]