“Minioni so nagnusno zoprni”

29. Nov 2017 11:22

Če vsaj malo brskate po spletu ali pa se tu in tam priklopite na kakšno socialno omrežje, vam je že zagotovo kdaj pred oči, v takšni ali drugačni obliki, skočil kakšen Minijonček. Te majcene rumene jajčaste kreature so namreč zadnjih nekaj let zavzele splet. Nekateri jih naravnost obožujejo, spet drugi jih ne morejo videti.

Med slednje sodi tudi bloger Renton, ki meni, da so Minioni nagnusno zoprni ter da so tumor pop kulture in se širijo kot spolna bolezen.

Če ste stari manj kot 13 let ali pa ste oseba srednjih let, vam svetujem, da ne nadaljujete z branjem. (Oziroma po angleško: trigger warning)

Vsi ostali pa se verjetno strinjate z menoj: Minioni so katastrofalno, neopisljivo in brutalno nadležni in bedasti. Minioni so tumor pop kulture, ki se po spletu prenaša kot spolna bolezen. Torej so Minioni grotesken stvor, ki je istočasno tumor in AIDS. Minioni me napolnijo z iracionalno jezo in mi vsakič povečajo čir na želodcu, za katerega še ne vem. Seveda ta občutljivost na idiotske rumene čompe več pove o meni kot o Minionih, a vsakič, ko osebek srednjih let deli Minion meme enega od komercialnih radijev, se za korak oddaljimo od nečesa, kar smo nekoč imenovali Človek…naprej

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]