Razkrito, kako sta Janševa in Pahorjeva vlada sistemsko omogočili korupcijo stoletja v TEŠ 6

30. Nov 2017 08:07

Dr. Jože P. Damijan v tokratnem blogerskem zapisu razkriva nekatere podrobnosti o tem, kako naj bi tako Janševa, kot tudi Pahorjeva vlada sistemsko omogočili korupcijo v TEŠ 6.

Iz Vmesnega poročila o javnem naročanju pri investiciji v blok 6 TE t.i. Hanžekove parlamentarne komisije sledi, kako so vsi vladni organi, pristojni za  izvedbo investicije v 6. blok TEŠ, zavestno in sistematično izigrali domačo zakonodajo in direktive EU, da bi lahko omogočili korupcijski primer, kot ga v zgodovini Slovenije še ni bilo.

Hanžekova komisija je ugotovila zelo preprost mehanizem pri tem, in sicer da je vlada TEŠ, ki je v 100% lasti HSE, ta pa v 100% lasti države, izločila iz seznama zavezancev za javna naročila. In to je omogočilo, da ni bilo transparentnosti in nadzora nad naročili gradbenih del in opreme pri gradnji TEŠ 6, pač pa so lahko igro vodili gospodje iz Velenja in Šoštanja. In ni šlo za nenamerno opustitev dolžnih dejanj, pač pa za naklep. Spodaj je povzetek glavnih ugotovitev Poročila… podrobnosti na Damijanovem blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]