“Prihajam iz časov, ko smo porniče vlekli dol čez noč”

27. Jan 2017 10:22

Če se je življenje prejšnjih generacij spreminjalo dokaj počasi, pa je hiter razvoj tehnologije v zadnjem desetletju ali dveh prinesel hitre in drastične spremembe na vseh nivojih življenja.

Na to temo tokrat piše Jaka Tomc, pripadnik generacije, ki je bila priča prehodu iz obdobja videorekorderjev, revij in kaset, v obdobje pametnih telefonov, računalnikov in interneta.

Prihajam iz časov kaset, videorekorderjev in stoenk. Iz časov pred mobilnimi telefoni, pred internetom, pred kabelsko televizijo. Prihajam iz lepih časov, kar pa ne pomeni, da nam je danes kaj hudega. A vseeno se sprašujem, kaj bo z naslednjimi generacijami, če bo šel napredek tehnologije tako hitro naprej.

Star sem bil kakih deset let, ko je fotr od nekje privlekel videorekorder. Mislim, da ga je prešvercal iz Avstrije, kot je bila takrat stalna praksa. Kako sem občudoval tisto črno škatlo. Še isti dan sem letel v videoteko in si izposodil nek akcijski film. Odprl se mi je nov svet. Svet, v katerem sem lahko izbiral ne le med šestimi programi, ampak sem imel na razpolago na stotine filmov. Dobro se spominjam, kako smo s sošolci en dan družno krenili v knjižnico po Basic Instinct in prevrtavali nazaj prizor, ko Sharon Stone pokaže češpljo. Seveda smo pri vseh doma iskali in v veliki večino tudi našli porniče tastarih in si jih z zanimanjem ogledovali… nadaljevanje na blogu.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]