Skrivnostni lastnik elitnih parcel pod Vitrancem. Sledi vodijo do propadlega gradbinca.

27. Jan 2017 08:37

Tik ob kranjskogorskem smučišču se nahaja pet, skupaj skoraj 7000 kvadratnih metrov velikih parcel, nadvse primernih za gradnjo hotela ali kakšnih drugih turističnih objektov.

Znesek, ki ga je za parcele v Kranjski Gori plačal zdajšnji lastnik, skrivnostno podjetje Rathngovia Holdings Limited iz Cipra, znaša 1,5 milijona evrov.

Poleg parcel v Kranjski Gori ima to podjetje v lasti tudi pet parcel v Dolenjem Logatcu, ki jih je podjetje kupilo za 420.000 evrov. Ob tem pa najbolj bode v oči dejstvo, da je lastnišvo podjetja Rathngovia Holdings Limited zavito v skrivnost.

Kot razkrivajo na Pod črto naj bi sledi vodile do propadlega gradbinca Stožic Uroša Ogrina.

Rathngovia je sodeč po podatkih iz poslovnih registrov v lasti podjetja iz Slovaške, to slovaško podjetje pa v lasti družbe iz Velike Britanije. Družbo v Veliki Britaniji pa lastniško obvladuje podjetje z imenom Sven Capital LLC iz ameriške zvezne države Delaware. Kdo je lastnik tega podjetja, ni moč ugotoviti, saj register te zvezne države ne vsebuje podatkov o lastnikih podjetja.

A sled se kljub temu ne konča v Delawaru. Podjetje Sven Capital je namreč povezano s poslovanjem nekdanjega lastnika Gradisa G in graditelja ljubljanskih Stožic Uroša Ogrina.

Podrobnosti v nadaljevanju zapisa.

foto: Občina Kranjska Gora

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]