Resna bolezen za katero oboleva že polovico državljanov Slovenije

4. Maj 2016 21:15

smombijiZ boleznijo “smombija”, ki je tipična predvsem za države t.i. Zahoda, obolele pa se je že prijel vzdevek “smombiji”, so se znanstveniki prvič resneje začeli ukvarjati šele pred petimi leti. Kmalu za tem se je razširila tudi v Sloveniji. Bolezen ne izbira let  ne spola in čeprav nima statusa nalezljivih bolezni, se nevarno približuje epidemiološki katastrofi.

Don Marko M pravi, da je povzročiteljev bolezni več, od pomanjkanje oziroma neusklajenosti uma, nezmožnost koncentracije in pomanjkanje empatije, značilni simptomi pa ukrivljen vrat in hrbtenica, krči v zglobih zapestij in prstih, paraliziran jezik, naglušnost, dezorientacija v prostoru in času.

Človek zapade v stanje krča popolne odsotnosti, zorni kot pogleda na talne in okoljske površine pa se zoži na tekoči meter. Oboleli za “smombijo”, poleg ostalega, živijo v prepričanju, da morajo po naključju viden dogodek, v katerem se sočlovek poškoduje pred njih očmi takoj posneti na gsm, objaviti na socialnih omrežjih, se usesti na teraso bližnjega lokala in šteti všečke na objavo, do prihoda intervencijske ekipe, ko postopek ponovijo.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]