“Evropa postaja skrajno senilna in zato nepredvidljiva, če ne celo nora.”

13. Apr 2017 07:07

Zadnje čase dobimo vsak dan na mizo kakšen nov dokaz o tem, da postaja Evropa skrajno senilna in zato nepredvidljiva, če ne celo nora.

Enega takšnih izpadov smo doživeli prejšnji teden, ko so se, morda celo ne preveč trezni EU junkerji v povezavi z našimi odločili, da pa bodo po tem, ko so v Unijo spustili več kot milijon in pol migrantov, mejo med Slovenijo in Hrvaško zaprli in avtohtone Evropejce za hec mičkeno podjebavali z ekstra kontrolo in preverjanjem v želji, da jih spomnijo, da so v enem samem letu postali pač – drugorazredni. To jim je tudi uspelo, kolonam vozil pred mejnimi prehodi ni bilo videti konca.

Veste, samo totalen bedak v Evropo najprej spusti neugotovljivo število ljudi brez dokumentov in brez viz in brez osebnih izkaznic, zavedajoč se, da je med njimi tudi precej potencialnih teroristov, potem pa te, slednje, z lučjo ob belem dnevu išče na počitniško obarvani hrvaško- slovenski meji, kjer jih definitivno ne bo našel. Morda v čolnih, ki nasedajo na italijanski obali ali v skritih kotičkih tovornjakov, ki jih vozijo švercarji in prekupčevalci z belim blagom. Prepričana sem, da so se tej odločitvi o striktnem pregledovanju dokumentov na meji smejale še krave na Blegošu.

Švedski premier se je včeraj končno zaklel, da »švedska vrata« beguncem ne bodo več na stežaj odprta, kot so bila pred petkovim terorističnim napadom. Morda so ga streznile besede terorista Akilova, sicer očeta štirih otrok, ki je policistom priznal, da je napad izvedel po ukazu Islamske države, obenem pa je izrazil zadovoljstvo s tem, kar je dosegel.

A norosti še ni bilo konec …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]