Je v Rusiji res vse povezano z oboroževanjem?

20. Dec 2017 08:37

Si vis pacem para bellum, kar pomeni, da se pripravljaj na vojno, če želiš mir.

Res je, v Rusiji poteka vojaška modernizacija, a ta je razumljiva po strahovitem propadanju v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Ta modernizacija ni od včeraj, niti od leta 2014, kot bi utegnil kdo pomisliti ob branju komentarja na Domovini, ampak je starejša. Tudi končana ne bo v kratkem, ampak bo potrebno še vsaj desetletje, da bodo ruske oborožene sile po oborožitvi primerljive z ameriškimi. Seveda pa bodo mnogo manjše.

Toda vse to je očitno v Putinovi Rusiji drugotnega pomena. Ljudje se danes – vsaj po medijskih temah sodeč – namreč ne ukvarjajo prav dosti s (slabim) materialnim položajem, temveč bolj kako ubraniti veliko Mater Rusijo pred vsemi sovražniki, ki ji pretijo doma in po svetu. Državna televizija namreč praktično vsak večer predvaja junaške posnetke ruskih letal v boju v Siriji ter podobe NATO enot, ki naj bi ogrožale ruske meje.

Če malo spremljate ruske medije, opazite, da se pretirano ukvarjajo z vsem vojaškim. Ne le s posredovanjem v Siriji, ampak tudi z vojaškimi vajami, …več (piše: Sašo Ornik Jin)

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]