“Oblast je prefrigana in točno ve, da smo državljani vodljive ovce.”

22. Maj 2017 20:12

Zadnje čase prihaja na račun podajanja snovi učencem, iz šolskih klopi vedno več kritik. Strokovnjaki namreč trdijo, da učencev premalo ali skoraj nič ne učimo razmišljati. V šoli jih učijo informacij, za katere splošno velja, da so v realnem življenju največkrat neuporabne. Slovenski učenci ogromno vedo, vendar, ali vedo tudi, kaj z znanjem početi? Zadnjič je nekdo povedal, da je zasovražil slovenščino zato, ker ni znal odgovoriti, od kdaj do kdaj je bil Kette v vojski, učiteljica pa je iz tega, povsem odvečnega in nepomembnega znanja, naredila celo štalo. Je potemtakem čudno, če vlada v Sloveniji kronično pomanjkanje zdrave kmečke pameti?

Starejše generacije so odraščale ob pregovoru kdor molči desetim odgovori, ki ga, žal, upoštevajo še danes, mlajšim pa vtepamo v glave, kdaj je pesnik Dragutin Kette služil vojaški rok in jih prepričujemo, da bo ta podatek pomemben za njihovo življenje.

Oblast je prefrigana in točno ve, damo državljani vodljive ovce. Ker se v Sloveniji čisto nič ne zgodi slučajno, lahko uspevajo projekti kot so drugi tir, pa Magna v Hočah pri Mariboru in _ ne nazadnje tudi ekološka katastrofa v naši neposredni bližini- na Vrhniki. Oblast si mane roke, saj se tudi njej zdi fantastično nemogoče, da se s takšno lahkoto pustimo vleči za nos …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]