Plemenske vojne na Twitterju

20. Avg 2017 20:37

Po poročanju medijev in sledenju razprav na družabnih omrežjih bi lahko sklepali, da velika večina Američanov podpira rušenje konfederacijskih kipov in se ne strinja s Trumpovim poudarjanjem krivde na obeh straneh v nasilju v Charlottesvillu. Lahko bi si mislili, da je Američanom zdaj pa res dovolj vrhovnega nacista. Da vlada skorajda soglasje, da je vsak podpornik Trumpa lahko le še nacist.

A v resnici je malo drugače. 62% Američanov misli, da bi morali obdržati spomenike konfederacijskim voditeljem. 27% jih meni, da bi jih morali odstraniti, ker so žaljivi do nekaterih ljudi. Trumpova podpora ni strmoglavila, ampak je ostala pri svojih nizkih vrednostih, tam okoli 40%. 43% Američanov se sicer strinja tudi s tem, da sta za nasilje bili krivi obe strani, 53% se jih s tem ne strinja.

Ni dvoma, Donald Trump je zelo nepriljubljen predsednik, za kar si je v veliki meri kriv sam, preostalo pa naredijo nenehni napadi nanj. Marsikdaj govori neumnosti, toda tudi če pove kaj tehtnega, to ni več dovolj, da bi prepričalo njegove nasprotnike. Sovražili ga bodo tako ali tako. Zavedati pa se je treba, da so ZDA zelo razdeljene in da ima Trump še vedno podporo, obstajajo pa tudi globoke delitve, ki niso povezane z njim.

A nočem pisati o tem. Kar se dogaja je, ne le v ZDA, tudi pri nas, da se bijejo plemenske vojne …več (piše: Sašo Ornik Jin)

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]