Sodnica Tina Benčič deložira državljane, sama pa s črno gradnjo na državnem zemljišču

21. Avg 2017 07:07

Dobro so znani primeri, ko je država po hitrem postopku porušila črnje gradnje nekaterih nepomembnih državljanov, medtem pa tisti malo bolj privilegirani spijo povsem mirno.

Naprimer “sušilnica sadja” Vitoslava Türka, ali pa črna gradnja Marka Jakliča, ki to na kocu ni več bila. Še mogoče bolj v nebo vpijoč pa je nedavno odkriti primer sodnice Tine Benčič.

Tega se je v tokratnem zapisu lotil, in razkril nekaj podrobnosti, bloger Don Marko M.

Že pred leti si je sodnica Benčičeva začela s svojim soprogom postavljati bivalno črno gradnjo. In jo tudi, iz prvotne barake, zaključila v pravo zidano vilo. V zaselku Vinjole pri Luciji.

Za te potrebe ni kupila niti zemljišča, kaj šele da bi plačala vsa potrebna dovoljenja, pač pa si je črno gradnjo omislila kar na državnem, torej tujem, celo kmetijskem in nezazidalnem zemljišču Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije. Brez dovoljenj sklada, brez dovoljenj kogarkoli, brezplačno, no, na račun državljanov.

Kljub očitni črni gradnji po vseh zakonskih parametrih, pa Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije zoper Benčičevo v vseh teh letih ni sprožil prav nobenih uradnih postopkov, ne preiskav, ne deložacijskih postopkov… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]