Semenj ničevosti okrog drugega tira, krjavlji in plačanci

16. Sep 2017 08:14

Referendumska kampanja za zakon o drugem tiru je v polnem razmahu. Spominja pa bolj na predvolilno kampanjo, kot kaj drugega. Kot opzarja dr. Jože P. Damijan, v debatah manjka strokovne diskusije.

Glede tega na svojem blogu uvodoma ostro zapiše:

Referendumska kampanja okrog 2. tira se je po pričakovanju sprevrgla v to, kar sem napovedoval in vlado opozarjal že aprila: v politično manipuliranje in brezplačno predvolilno kampanjo za opozicijo. Vendar sem bil še preblag, kajti v debato se je vključila še plejada krjavljev, ki sicer nimajo pojma o drugem tiru, vendar želijo svojo minutko na televiziji. Dobili smo semenj ničevosti, v katerem ni prostora niti za trohico strokovne diskusije.

Jaz in moji kolegi se sicer temu semnju ničevosti odpovedujemo in ne želimo v njem sodelovati. Delamo pa strokovno naprej in se trudimo, da bi stroške investicije v 2. tir še dodatno znižali.

Skupne stroške gradnje in financiranja 2. tira naj bi, po trditvah Damijana, lahko znižali še za okrog 360 mio evrov, če bi le uporabili standarde stroke in zdravo pamet. Dodaja, da so že do zdaj z javnim pritiskom vlado uspeli prisiliti, da je vrednost investicije znižala za dobre pol milijarde evrov (547 mio evrov). Podrobnosti na blogu.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]