Slovenci lačni zdravega razuma

1. Nov 2017 09:09

Slovenci smo jako zanimiv narod. V prostem času- ko se naveličamo praskanja po riti- nam postane zelo dušebrižniško mar za medvede na Šmarni gori pa tudi za trgovke, ki morajo delati ob nedeljah. A tisti trenutek, ko za soboto pride ta, od Boga posvečeni dan, pozabimo na vse in jo mahnemo preganjat dolgčas v nakupovalne centre, kjer še nahrulimo kakšno, ki se ne obrne, kot bi se morala. Veste, pa bi bilo nedeljskega dela že jutri konec, če bi vsi nakladači in leporečniki ta dan ostali – doma!

Te dni so mariborski kriminalisti prijeli 38-letnika, ki ga utemeljeno sumijo storitve več kot 30 kaznivih dejanj pedofilije, to je, spolnih zlorab otrok. Gre za specialnega povratnika, ki je bil za ista kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno obsojen na eno leto in tri mesece zapora, a, pazite- s preizkusno dobo 4 let. Čisto iskreno vas vprašam: kakšne sorte mora biti sodnik, ki pedofila obsodi na pogojno kazen?!

Malo manj kot leto pred volitvami v parlament, so se zganili tudi t. i. politiki tam doli v Ljubljani. Spomnili so se na svoje najbolj zveste volivce: na upokojence in na prejemnike socialne pomoči. Enim in drugim so – ob fanfarah in mastnih napisih v medijih, povišali prejemke za nekaj evrov.

Sicer je pa v naši domovini lepo biti prvorazreden: NLB ti opere denar, organi pregona dokaze kaznivih dejanj ignorirajo, v pravosodju jih zažgejo, mediji pa o pravi resnici enostavno molčijo …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]