Trump še naprej uničuje ameriške odnose s Pakistanom

22. Nov 2018 08:02

Spomnimo se, v začetku leta je ameriški predsednik na družabnem omrežju twitter zapisal, da so ‘ZDA Pakistanu neumno dale za 33 milijard $ pomoči v preteklih letih, a oni so nam dali samo laži in prevare, misleč, da so naši voditelji bedaki. Teroristom, ki jih preganjamo v Afganistanu dajejo zavetišče. Nič več.’

Sledilo je poslabšanje odnosov z državo, ki je ključna za ameriško prisotnost v Afganistanu.

V sobotnem pogovoru za Fox News je ameriški predsednik  izjavil, da ‘oni (Pakistan) ne storijo nič za nas. Za nas ne storijo nobene preklete stvari.’ Nadaljeval je, da so Pakistanci vedeli, kje se nahaja Osama bin Laden in kljub temu niso naredili nič. Bin Laden se je res leta skrival v bližini pakistanskega vojaškega oporišča.

Kot je zdaj že normalno v teh naših časih, se je odzval pakistanski predsednik vlade, Imran Khan in to z zapisom na twitterju. ‘Namesto, da iz Pakistana delajo grešnega kozla za njihov polom, bi morale ZDA resno preučiti zakaj so, kljub 140000 Natovim vojakom plus 250000 afganistanskih vojakih in kot poročajo, enem bilijonu $ porabljenih za vojno v Afganistanu, Talibani danes močnejši kot kadarkoli prej’ … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]