Asad ima na vesti na tisoče žrtev več kot ISIS. Zakaj ZDA niso posredovale že prej?

1. Okt 2014 13:25

asad-vs-isisPred meseci je ena izmed največjih svetovnih groženj na Bližnjem Vzhodu postal ISIS, oziroma Islamska država. V naslednjih dneh boste v dnevnih poročilih vse pogosteje slišali besedo Khorasan, ZDA pa vas bodo hotele prepričati, da gre za enako ali celo bolj nevarno skupino kot je neslavna ISIS, v uvodu zapišejo na blogu Renton.

Kot je znano so 23. septembra ZDA začele bombardirati Sirijo skupaj s petimi arabskimi državami, da bi ustavili širjenje Islamskega kalifata.

Nekaj raket, izstreljenih z bojnih ladij, parkiranih v Zalivu in Rdečem morju, so zadele dve območji zahodno od mesta Aleppo. A tarče niso bili položaji ISIS, temveč Alkajdini veterani, ki slišijo na ime Khorasan. ZDA trdijo, da so si tam ustvarili skrivališče, kjer načrtujejo napad na Zahod.

Khorasan je sicer ime, ki so jo skovale ameriške obveščevalne službe, v skupini pa naj bi bilo okrog 50 izurjenih veteranov Alkajde, ki so prišli iz Afganistana, Pakistana, Severne Afrike in Čečenije.

V nadaljevanju zapisa navedejo še nekaj dejstev o bližnjevzhodnem dogajanju ter podatkov, nad katerimi se človek vpraša o resničnih vzrokih in namenih vpletenih.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]