A je to demokracija, da je Janša poslanec?

12. Avg 2014 07:06

Jansa1V zadnjih dneh na slovenskem prostoru še posebej buri duhove v javnosti dejstvo, da bo Janez Janša deloval kot poslanec in legitimno prejemal poslansko plačo kljub temu, da mora na Dobu služiti dveletno zaporno kazen.

Nekaj pravnikov je že vrhunsko razložilo, zakaj je s pravnega vidika povsem jasno, da Janezu Janši poslanski mandat enostavno pripada. Neurovirtu pa ima na celotno situacijo svoj pogled in pojasnjuje, kako je kaj takšnega sploh lahko etično utemeljeno.

Bloger namreč verjame, da je demokracija samo preštevanje ljudske volje. Posledično naj bi bilo tudi iz etičnega in filozofskega vidika jasno, da ima Janez Janša pravico biti poslanec. In da je vsako drugačno stališče radikalno zavračanje demokracije in volje tistega dela ljudstva, ki ima drugačno mnenje od njegovih nasprotnikov.

Torej, ljudje imajo demokratično pravico, da svoj glas podelijo zaporniku. In to velja tudi, če bi svoj glas dali nekomu, ki je v zaporu zaradi drugih zločinov. In tudi, če bi svoj glas dali nekomu, ki je v kampanji padel v komo. Skratka, komurkoli. Ljudje imajo to pravico. To je demokracija, pojasnjuje bloger. Še vedno pa je povsem drugačna zgodba, kaj ta poteza pomeni za Slovenijo in za stranko SDS.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]