Afera čakalne vrste: Ime policista znano, kaj pa imena zdravnikov?

19. Okt 2016 08:37

V aferi čakalne vrste pri kateri se je razkrilo, da so nekateri za preskakovanje čakalne vrste zdravnikom plačevali tudi po 20.000 evrov, je ob razkritju takoj postregla z nekaterimi imeni. Tako je v javnost med prvimi pricurljalo ime policista Roberta Sušanja, ki je zaslužnim za preskok čakalne vrste omogočil polet s helikopterjem. Drugi dve imeni, ki sta prišli v javnost sta bili domnevno glavni posrednik Uroš Smiljič ter Erik Brecelj, ki je dogajanje prijavil policiji.

Toda, kot pri celotni zgodbi opozarja bloger Policaj, ki med drugim pozna tudi osemljenega policista, se je vse kar na enkrat vrtelo zgolj okrog imena tega policista. Omenili so še posrednika, ni pa bilo objavljeno nobeno ime zdravnika, razen Erika Breclja, ki je to dogajanje prijavil Policiji.

Sušanj Robert, policist, ki je omogočil, v zameno, da je bil njegov družinski član obravnavan prej, kot bi sicer bil, polet s policijskim helikopterjem je takoj padel v milost in nemilost. Naj povem, da Roberta poznam. Ne morem reči da sva prijatelja, bolj znanca…tako, kot se pač vsi policisti poznamo med seboj. Prepričan sem, da je to, kar je storil, res storil v hudi osebni stiski in ni šlo za nobeno osebno okoriščanje…

Mislim, da so v tej aferi lovili napačne… tiste, ki so v stiski iskali možnost za se in svoje bližnje, ne pa zdravnike, ki so jim omogočali preskakovanje vrste.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]