Splav ali kako se o spolnosti ne znamo pogovarjati

19. Okt 2016 07:06

splav_otrokZadnja Tarča je s svojimi dokaj izzivalnimi sporočili nekaterih prisotnih o splavu, v slovenskem prostoru delovala stresno, nepredvidljivo, malodane šokantno. Med nasprotniki in zagovorniki splava se je vnela težka besedna vojna, ki ni skoparila z udarci pod pasom.

Čeprav so zagovorniki nikoli rojenih otrok »imeli dva igralca manj«, so politiki in mnenjski voditelji začeli gonjo proti oddaji, ki naj ne bi bila uravnotežena. Ne glede na to kaj so rekli eni ali drugi, pa bodo v anale prišle besede Angelce Likovičeve, ko je dejala, da so tudi posiljene ženske srečne, ko enkrat rodijo otroka.

Več kot toliko se ne bom spuščala v polemiko o tem, je splav pravica ženske ali ni, ker so vse in še več povedali drugi. Omenila bom nekaj drugega, v kar pa se ni drezalo. To pa je spolna vzgoja mladih /in tudi ne več tako mladih/, ki bi morala že zdavnaj postati del odraščanja, vključevati pa bi morala tudi dojemanje razlik med ljubeznijo, odgovorno spolnostjo z vsemi posledicami vred in – pornografijo … več (piše: Milena Miklavčič).

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]