Afera prisluhi: dobro, da je Erjavec podal kazensko ovadbo

27. Jan 2016 13:23

V slovenski državi se zdi, da je zelo težko obdržati skrivnosti. Informacije kar odtekajo iz institucij, ki bi morale biti molčečne, novinarji se pojavljajo pred hišami preiskovancev, preden tja sploh prispe policija, tudi prisluhi se pojavljajo, kadar je to komu v koristi. Nekaj je hudo narobe, a raje, kot da bi se spopadli s tem problemom, gledamo proč.

Tako uvodoma, v odzivu na prisluhe v katere se je ujel Erjavec, zapiše Sašo Ornik Jin, ki ga bolj kot vsebina teh skrbi dejastvo, da so posnetki na takšen način sploh prišli v javnost.

Vsebina ne more pustiti kakšnih posebnih posledic. Miro Cerar namreč še svojih ministrov ne more več menjavati, kaj šele, da bi izgubil koalicijskega partnerja, kar bi bržkone pomenilo njegov skorajšnji konec, ki sicer tako ali tako lahko pride že zelo kmalu.

Bloger meni, da je pomembno, da je Erjavec podal kazensko ovadbo s čimer se bo morda ugotovilo ali je posnetek posnel nekdo izmed prisotnih ali nekdo od zunaj. Ta država namreč med drugim potrebuje tudi več zaupanja in če je vsak pogovor lahko že prikrito posnet in objavljen, to lahko vodi v še manj dialoga.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]