Afrodita in Putin na belem konju

3. Avg 2016 07:07

V minulih dneh se je v Sloveniji o Putinu govorilo toliko, da me je že zaskrbelo, da bodo nekateri- najbolj vzhičeni- celo pregoreli. Če bi imela denar, bi vsem, ki so neutrudno klečeplazili, kupila molitvene preproge. Ker ga nimam, mi je ostalo vsaj upanje, da si kolen niso preveč uničili.

Vseeno pa moram reči, da se mi zdi prav, da je prišel in da so se fantje in punce na ”visoki ravni” pogovarjali med seboj.

Tale presneti svet- z Evropo vred, se mi zdi vedno bolj podoben skregani Sloveniji, kjer bodo državljani vsak čas živeli vsak za svojim lastnim obzidjem. Zamer se je nabralo toliko, da se sovražniki množijo kot morski prašički, mostovi med ljudmi pa se sproti podirajo.

Prav ob Putinovem obisku pri nas sem razmišljala, kako boleče nam manjka želja po dialogu. V preobilju, v katerem živimo, smo postali samovšečni, oholi, domišljavi, prepričani, da nam gre tako dobro, da lahko živimo samozadostno in da nikogar ne potrebujemo. Zdi se mi, kot da smo stisnjeni pod kupolo tovarne, v kateri se od jutra do večera kuje sovraštvo …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]