Bo agresivna igra Bratuškovo rešila pred grozečim koncem politične kariere?

7. Jul 2014 14:27

Alenka_Bratusek1-150x150Voda ji pošteno teče v grlo in prvič v zgodovini samostojne Slovenije se lahko zgodi, da bo iz parlamenta izpadla politična opcija, katere predsednica vodi vlado RS v tekočem mandatu.

A strategi iz tujine, ki Zavezništvu Alenke Bratušek svetujejo pri vodenju volilne kampanje, so postavili drzen, pri nas še ne viden koncept: Bratuškova s pozicije moči, ki jo zagotavlja premierska funkcija, vleče populistične poteze, ki bi ji lahko prinesle potrebne glasove za obstanek na politični sceni. Morebitne škodljive posledice tovrstnih dejanj za državo so zanje tokrat povsem sekundarnega pomena.

Premierkino agresivno igro je zaznal tudi bloger Jin. Prva njeni potencialni volilni bazi všečna poteza je ostra zaustavitev privatizacijskih postopkov, nato napad na domače predstavnika RKC s pismom bolj priljubljenemu papežu Frančišku, omeniti pa velja tudi oster nastop proti Miru Cerarju, katerega na vsak način poskušajo prikazati kot zaveznika osovraženega Janše.

“Na koncu lahko takšna predvolilna strategija še celo uspe in prinese tistih nekaj glasov, potrebnih za vstop v DZ,” ocenjuje bloger, saj lahko ima igranje na bolj čustven odziv pozitiven učinek na podporo.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – nas zanima, kateri volilni slogan vam je najbližje)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]