Alenka Bratušek v Bruslju obljubila nadaljevanje neoliberalnih reform

10. Apr 2013 09:08

Opozicijski populistični besednjak je pozabljen; predsednica vlade Alenka Bratušek se iz Bruslja vrača z malho danih neoliberalnih obljub: pospešena uveljavitev slabe banke, privatizacija, zmanjšanje javne porabe.

Leva vlada torej nadaljuje po poti Janševe, čeprav je še nedolgo nazaj v opoziciji govorila o zgrešeni vladni politiki ter vladne ukrepe blokirala na vse mogoče načine, tudi z referendumskimi zahtevami.

Na njeno srečo so mediji do Bratuškove vlade veliko prizanesljivejši, kot do Janše. Tako je slaba banka za številne prej glasno kritične mnenjske voditelje postala sprejemljiva in nesporna, napovedana privatizacija “državne srebrnine” očitno ni več problem, Branimir Štrukelj ob napovedanem dodatnem 180 milijonskem krčenju mase plač v javnem sektorju deluje tiho in umirjeno.

Vse to je za Slovenijo dobro, saj OECD od nas neoliberalne reforme tudi pričakuje, včerajšnje poročilo te organizacije v Sloveniji komentira Jože P. Damijan. Zmanjšanje socialnih prejemkov in njihova še močnejša vezava na prihodke in premoženje upravičencev, dodatna obdavčitev študentov, ki delajo, uvedba šolnin, dvig upokojitvene starosti, dvig socialnih prispevkov za upokojence, so ukrepi ki nas slej kot prej čakajo.

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, kako vidite zasuk Bratuškove v nadaljevanje politiki Janševe vlade)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]