Alenka Bratušek in njen “kokainski” vložek

31. Okt 2013 13:23

Pred dnevom reformacije je v Kranju potekala osrednja prireditev, na kateri je bila slavnostna govornica premierka Alenka Bratušek. Govor, ki marsikoga tako ali drugače ni pustil ravnodušnega, je vseboval tudi vložek, ki se glasi: “Težko ga nosimo. Včasih je težko videti čez goro težav. Ko je treba premikati gore, ponudimo Triglav,” je izpostavila in dodala: “Ne zato, da nam ga odpeljejo; ne zato, da nam ga pozidajo; ne zato, da ga privatizirajo – ampak zato, da rešuje človeška življenja, da odpira možnost prihodnosti, možnost kruha in svobode, možnost ptice.”

Novica, ki je prvotno dobesedno navajala omenjeni citat in ga Tomaž Štih ocenjuje kot znameniti “kokainski” vložek, je kasneje dirigirano izginila iz prorežimskih medijev.

Kot piše bloger je prva verzija novice verjetno preveč dobesedno navajala, kar je v resnici rekla in ni v zadostni meri pojasnjevala ljudem, kako je o temu potrebno misliti. Namesto prvotne novice se je kasneje pojavila različica brez največjih neumnosti in z ustreznimi družbenopolitičnimi komentarji in pojasnili. Brez podpisa novinarja.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]