Aleš Primc in njegov kolektivni samomor

25. Maj 2018 13:26

Aleš Primc je oznanil, da vodstvo stranke Glas za otroke in družine odstopa od volitve v vseh volilnih enotah. To odločitev naj bi v soboto sklenil izvršni odbor, kasneje pa tudi svet stranke Glas za otroke in družine.

Vodstvo stranke Glas za otroke in družine je na korespondenčni seji sprejelo sklep, da odstopajo od volitev v vseh volilnih enotah in prosijo svoje volivce, da volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko, ki lahko pride v državni zbor,” poroča Reporter. Sklep je v soboto sprejel izvršilni odbor, v torek pa še svet stranke.

Boris Vezjak ugotavlja, da je Primčeva poteza dober teden pred volitvami radikani in utemeljena takole:»Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi.«

Prav tako ugotavlja, da sta Aleš Primc in njegova stranka glede povedanega pozabila povprašati za mnenje »koalicijskega« Franca Kanglerja in njegovo stranko. Zmagala je namreč ideja lojalnosti stranki SDS, s tem pa odstop od kolektivnega samomora zato, da bi se podprlo edinega pravega liderja v državi v Primčevih očeh.

Aleš Primc tako sedaj poskuša sebe prikazati kot heroja, ki rešuje življenja in kapitana, ki bo rešil potapljajočo se barko s tem, da bo potnike pretovoril na večjo, prijateljsko. Sam sicer ne bo postal premier, vendar pa na tej poti močno pomaga nekomu drugemu …

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]