Ali Angelo tlačijo nočne more?!

26. Jul 2016 08:37

Evropa se počasi, a z naglimi koraki spreminja v lonec z vrelo vodo, njeni prebivalci pa v žabe, ki se v tem loncu – ne da bi se zavedali – kuhajo. Pred komaj dvema letoma nam je še pomenila varen otoček sredi razburkanega svetovnega morja. Ne da bi kolebali, smo brez skrbi jadrno napolnili kovčke in jo mahnili v Paris, London, München, Istanbul, v Grčijo. Kamorkoli.

Čez noč se je vse spremenilo. Četudi nas naši mediji prepričujejo, da je Orban despot z negativnim predznakom, Erdogan pa demokrat, postajajo države t. i. Višegrajske skupine najbolj varno zatočišče v Evropi. Po evropskem prvenstvu v nogometu v Franciji, ki je minil brez terorističnih napadov, se je zdelo, da se podobni napadi lahko preprečijo z več povezovalnega dela med obveščevalnimi službami iz različnih držav, nato pa se je  – kot strela z jasnega-  zgodila najprej Nica, potem napad na bavarskem vlaku, nakar še München.

Za piko na se je v nedeljo zvečer v baru v mestu Ansbach, na Bavarskem, kjer je potekal glasbeni festival, razstrelil še samomorilski napadalec …več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]