Apokalipsa morale in etike: Bratuškovi so vsi lezli pod krilo, sedaj pa imajo!

8. Sep 2014 14:39

foto54Prejšnji teden je bil predvsem v znamenju Alenke Bratušek in njenega odhoda v Bruselj. Slovenska politična scena se je spremenila v gnojnico in to takšno, kakršne še nismo imeli.

Lomila so se kopja, v številnih političnih in javno mnenjskih soočenjih na televiziji in ostalih medijih pa so po dotični stresali gnev in jezo, češ, kako si je ženska drznila storiti nekaj tako nezaslišanega. Odkrito povem, da mi sploh ni jasno, zakaj se je to počelo.

Čemu?

Še včeraj so jo tako politični kolegi kot novinarji nosili po rokah, se ji klanjali in ji lezli pod krilo. Ona je potem storila zgolj in samo to, za kar so jo – rečeno v prenesenem pomenu- na kolenih prosili. Uporabila je svoj položaj, veze in poznanstva, jezične (ne)sposobnosti, z obilico izsiljevanj, podkrepljenih s sladkimi obljubami tistim, ki so zanjo po tihem glasovali in ji držali kurjo lojtro.

Rezultat po takšnem političnem kupčkanju pa je povsem pričakovan. Lahko bi mirne duše rekli, da je- vsaj na videz- peljala svoje kolege v parlamentu žejne čez vodo. In če se jim danes smeji v brk iz Bruslja- prav jim je!! …več (piše Milena Miklavčič

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali naj Cerar po izvolitvi vlade odpokliče Bratuškovo in poda nov predlog za evropskega komisarja)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]