Avstrija glifosat ukinila, slovenska stroka trdi, da ni sporen

5. Jul 2019 07:08

Slovenska tiskovna agencija (STA) je v sporočilu za javnost zapisala, da so ameriška sodišča prisodila visoke odškodnine v stotinah milijonov dolarjev zato, ker so ljudje »domnevno« zaradi glifosata zboleli za rakom. To so objavili hkrati z novico, da je Avstrija dokončno prepovedala uporabo glifosata, zaradi njegove rakotvornosti.

Zakaj zapis, da so »domnevno zboleli zaradi glifosata«, če je sodišče tako odločilo? Torej, ko bo nekdo naslednjič obsojen, bo to le domnevno? Ameriška pravna stroka ni v »domnevah« glede rakotvornosti glifosata, ampak meni, da je dovolj dokazov, da je glifosat povzročitelj raka.

Slovenija je preračunljivo leta 2017 glasovala v EU za podaljšanje uporabe glifosata in volivci so spet podelili glasove politikom, ki zavestno dopuščajo zastrupljanje ljudi, živali in narave.

»Znanost je jasna glede glifosata. Ta nevarni herbicid povzroča resna tveganja za zdravje, vključno z rakom, in ogroža naše okolje,« je povedal Jason Davidson za Friends of the Earth…nadaljevanje na Zsravo Slovenija

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]