Bančna preiskovalna komisija DZ – kdo je nor?

12. Dec 2013 14:43

dv631038Dan prej, kot je bilo sprva napovedano, so v javnost prišli rezultati obremenitvenih testov slovenskih bank. Bančna luknja je velika 4,778 milijarde evrov, za dokapitalizacijo treh največjih slovenskih bank pa bo potrebnih 3,012 milijarde evrov. Ob tem pa velja omeniti tudi, da v DZ že deluje preiskovalna komisija za ugotavljanje zlorab v slovenskem bančnem sistemu.

Francu Mihiču se zdi zelo sporno, da so v njej poslanci iz političnih strank. Torej gre za politični organ ob čemer dodaja, da že res, das mo jim volivci podelili mandat tudi za preiskave, a ne za preiskave samih sebe. Če že, naj preiskavo odgovornosti politikov opravijo vsaj samo tisti poslanci, ki so sveži v DZ, pa novinarji, javnost, inštitucije pravne države, če je potrebno, ne nazadnje pa volivci.

Med drugim v zapisu opomni na to, da pred leti edino SDS in NSi nista imeli nobenih zadržkov glede menedžerskih »nakupov« z bančnimi krediti. Stranke SLS, SD, LDS, SNS in ZARES, pa da so tedaj že imele resne zadržke in pripombe na tajkunizacijo Slovenije. Dejstvo pa je tudi, da se je že v času vlade dr. Drnovška in zlasti v času vlade mag. Ropa sprejela usodna finančno gospodarska zakonodaja in je divja privatizacija potekala že od l. 1992, ter se je tedaj ob »ugodnih bančnih posojilih« le še enormno pospešila.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]