Begunci, ki ščijejo in serjejo

24. Okt 2015 08:08

begunciZa medije je trenutna begunska kriza nova vroča tema, kjer pride na dan vsa senzacionalistična retorika, ki jo premorejo ustvarjalci novic.

Ta senzacionalistična retorika pa se krvoločno ujame z dramatičnimi situacijami v vrhuncu begunske krize, ki je pljusknila tudi v Slovenijo. In jih izrazi za svojo klikanost. Izrazito hujskaški in z negativnimi ekspresivni izrazi nabit prispevek v Slovenskih novicah z naslovom »Tam, kjer so stali, tam so scali. Kjer so ležali, tam so srali«.

Kot piše dr. Boris Vezjak, članek polaga v usta završkega župana g. Vuka ekspresivne in žaljive izraze, ki rišejo podobo beguncev kot nekoga, ki nekontrolirano »ščije« in »serje«. Tako močno, da si tega ne upajo čistiti niti Slovenci, zato je treba najeti manj občutljive Hrvate. Ideja članka je prikazati begunce kot hordo (izraz završkega župana), ki ne zna poskrbeti za higienski minimum s polno mero pretiravanja, pri tem pa pozabi povedati, kjer so bili begunci nastanjeni in kakšne možnosti glede sanitarij so bile na voljo.

Verjetno ne brez povezave pa je dejstvo, da je isti župan Miran Vuk osumljen številnih kaznivih dejanj in oškodovanja države za vsaj 4 milijone evrov.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]