Bi bila slovenska podpora Palestini podpora terorizmu?

25. Dec 2017 07:07

Ameriški predsednik Donald Trump je nedavno sporočil, da so ZDA priznale Jeruzalem kot prestolnico Izraela, in potrdil selitev ameriškega veleposlaništva iz Tel Aviva v Vzhodni Jeruzalem.

To je ponovno sprožilo nemire v tem delu sveta, obenem pa se je med državami spet začela glasneje omenjati možnost priznanja Palestine. Tudi slovenski politični vrh je javno diskutiral o tej možnosti. Slovenija pa se je med drugim pridružila skupini držav, ki so glasovale za resolucijo Generalne skupščine ZN o Jeruzalemu, ki nasprotuje odločitvi ZDA.

Po mnenju avtorja bloga Kavarna Hayek bi bila slovenska podpora Palestini podpora terorizmu.

Glasovanje za resolucijo pravzaprav pomeni podporo Hamasu, teroristični organizaciji, ki vlada v Palestini. Hamas je 18. avgusta 1988 sprejel program, ki ima 36 členov. Večina je usmerjena proti Izraelu in nevernikom, duh programa je radikalen islamski pogled na svet. Čeprav je Hamas maja sprejel nov program, kjer Izraela izrecno ne omenja, nekateri analitiki menijo, da gre za poskus kazanja prijaznejšega obraza mednarodni javnosti in da v resnici ostaja program izpred tridesetih let še vedno zaveza za Hamas.

Poglejmo nekatere točke programa oziroma kaj bi podprla Slovenija, če bi priznala Palestino… na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]