Blogerji v svetu alternativ

27. Jul 2009 18:28

 Ena največjih dobrih lastnosti demokracije napram avtoritarnim družbenim ureditvam je možnost proste izbire po lastni volji in presoji. Začne se že pri najmanjših stvareh  – od milijon vrst štruc na trgovskih policah do prostovoljne odločitve o tem, na kakšen način bomo preživeli svojih sedemdeset let življenja.

O splošni človeški (ne)sposobnosti sprejemanja za nas najboljših odločitev sicer nima smisla razpredati. Vrednota možnosti odločitve je pač višje od vrednote odločiti se pravilno in prav je tako. Žal pa narava demokratičnih mehanizmov omogoča tudi interpretacijo pravilnosti odločitev, pravico do katere si vse bolj lastijo t.i. »opinion leaderji« oziroma mnenjski centri moči.

Kar od nekod se vzamejo prijazni in lepi gospodiči ter gospodične, ki se počutijo poklicani, da postanejo režiserji naših življenj. Ti nam naenkrat sestavljajo jedilnike in garderobo, povedo, katero glasbo radi poslušamo, kakšnim štosom se smejimo, katere oddaje radi gledamo in na kakšen način najraje seksamo. Pomislite, ko si končno priborimo možnost izbire, se najde nekdo, ki bi to izbiro rad opravljal namesto nas.

Gorje nam namreč, če se ne ravnamo po njihovih navodilih. S tem tvegamo etiketo nazadnjakov in čudakov, ki ne sodijo v današnji moderni, sodobni svet.  Mesto teh pa je v drugem svetu, svetu alternativ. Svetu, v katerem ob čudakih vseh vrst, oblik in velikosti, po njihovem živimo tudi blogerji.

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]