Blokada mladih strank pomembnejša od izbire za volivce

5. Jun 2014 14:54

politicni_bojV zgolj nekaj dneh so se na slovenskem političnem zemljevidu rodile kar tri nove stranke, ki so se sicer polagoma napovedovale že prej, a so bile v sili razmer prisiljene pohiteti z ustanovitvenimi kongresi. ZaAB, SMC in Verjamem so bile seveda tudi takoj deležne “prijazne dobrodošlice” njihovih političnih nasprotnikov, katere omenjene stranke ogrožajo na prihajajočih predčasnih volitvah, ki se bodo zgodile 13. julija.

Nesojeni evropski poslanec Pirat  Rolando Benjamin Vaz Ferreira, ki bo s Pirati ponovno poskušal prepričati volivce na državnozborskih volitvah, meni, da ima razpisan rok, ki pade v sredino julija, precej posledic, ki gredo na roko zlasti etabliranim, parlamentarnim strankam. Ali je vse to naključje ali preračunljiva igra obstoječe elite, presodite sami.

Zdi se mu, da Napoleonov izrek: »Nikoli ne predvidevaj zlobe, če lahko razumno predvidevaš nesposobnost,« tukaj ne vzdrži. Meni namreč, da je to preprosto blokada mladih strank, ki so se na evrovolitvah odrezale bistveno bolje, kot je stara politika pričakovala. Po njegovem gre za taktično blokado mladih strank z negativnimi posledicami za volivce.

V nadaljevanju pa našteje vse posledice razpisanega julijskega roka predčasnih volitev.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]