Blokada referenduma s strani državnega zbora: mar se poslanci bojijo lastnih volivcev?

26. Mar 2015 08:03

referendum-prepovedParlamentarna večina je za danes sklicala izredno sejo, katere namen je blokirati izražanje ljudske volje na referendumu o novem Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Bolj ali manj je jasno, da bo sklep o prepovedi referenduma o tem izglasovan.

“Poslanci bodo torej preprečili, da odločijo ljudje sami, tisti, ki so jih izvolili in jim dali mandate!” opozarja Jože Bartolj in se čudi takšnemu strahu pred njihovimi lastnimi volivci. Pravi namreč, da glede na parlamentarno večino, ki so jo dobili na volitvah, bi morali tudi referendum gladko dobiti, vsaj če verodostojno zastopajo pričakovanja tistih, ki so jih izvolili. Če pa temu ni tako, pa očitno ravnajo v nasprotju z voljo ljudi, ki so jim zaupali svoj glas.

Medtem se medijski pritisk na nasprotnike zakona stopnjuje, najbolj na udaru pa je seveda Katoliška Cerkev.

“Karkoli si že mislimo o Cerkvi, danes je skoraj edina institucija, ki se organizirano ukvarja z družino,” piše Bartolj in našteva: “znotraj Cerkve delujejo številne zakonske skupine, Cerkev pred poroko zahteva udeležbo na »Pripravi za zakon«, znotraj Cerkve delujejo Družinski inštituti.”

“Po drugi strani pa država za družinsko življenje ne izobražuje ne v šolah, ne v specializiranih inštitucijah.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]