Bo španskim “Slovencem” na koncu le uspelo?

2. Okt 2014 13:23

katalonija_referendumPotem ko je špansko ustavno sodišče razsodilo, da bi bil referendum o odcepitvi Katalonije v nasprotju s špansko ustavo, politično vodstvo Katalonije še vedno načrtuje in trdno verjame v izvedbo referenduma.

Katalonska zgodba ima po mnenju nekaterih kar nekaj podobnosti s slovensko ko smo pred nekaj več kot dvajsetimi leti izrazili željo po neodvisnosti in svojo usodo vzeli v svoje roke.

Bloger Plagiator piše, da so tudi Slovencem takrat grozili s premnogimi ukrepi do katerih so prihajali z raznimi pravnimi telovadbami in zvezne pravne ter oblastne institucije so naše želje razglašale za separatistične in nelegalne. Temu je kar veliko časa pritrjevala tudi tujina in grozila, da na silo odcepljene mlade države ne bodo priznali. Nekateri naši današnji mednarodni politični in vojaški prijatelji pa so takrat zveznim jugoslovanskim oblastem in zvezni vojski tiho celo svetovali, da naj ukrepajo in vzamejo stvari v svoje roke ter v državi naredijo red.

Čaka torej Katalonce, katerim svoje solidarnosti in podpore ne upamo ali tudi ne smemo javno izraziti, enaka ali vsaj zelo podobna usoda?

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]