Bodo strici iz ozadja raje pustili propadanje medijev?

10. Okt 2013 13:23

Tino Mamić, nekoč odgovorni urednik dnevnika Primorske novice, je bil razrešen zaradi političnega pritiska tako koprskih stričkov kot ljubljanskih stricev iz ozadja, ki jim očitno ni bila po volji formula s katero je ustvaril polletni trend rasti prodaje časnika.

Kot piše Mamić je formula za višanje naklade enostavna, kar je pokazal tudi sam in lahko tudi danes to formulo ponovijo tako na Večeru, Delu, Primroskih novicah ali Dnevniku. Prepričan je namreč, da lahko v nekaj mesecih vsak od naštetih časnikov ustavi padanje naklade in začne beležiti rahlo rast. Ni pa nujno, da bi bilo to po volji stricem iz ozadja.

Pokomentira tudi prepričanje, da se medijev danes ne da prodati, ker jih nihče noče kupiti. Kot piše to preprosto ni res. V zadnjih letih je bilo namreč več poskusov, da bi kupili Delo, Večer in Primorske novice, a tega, kot piše, strici iz ozadja niso dovolili.

Meni, da bodo strici iz ozadja raje pustili, da mediji propadejo, kot da jih prodajo nekomu, ki ni iz krogov neokomunistov.

Oznake:, , , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]