Bodo tudi za spolne škandale v ameriški zabavni industriji obtožili Ruse?

19. Nov 2017 12:32

Zabavna industrija je eden izmed temeljev ameriške prevlade. Če gospodarstvo financira to prevlado, oborožene sile pa  nasilno obračunavajo z nasprotniki, zabavna industrija najbolj učinkovito preostanku sveta in tudi domačemu prebivalstvu prodaja zamisel o ameriški izjemnosti.

Še v najbolj zakotnih krajih poznajo kakšnega ameriškega zvezdnika. V glavo imajo vsajene podobe ameriških mest in podeželja, njihovih junakov in pevcev in tako dalje.

Skozi zabavno industrijo se celo ljudi v ZDA sovražnih državah prepričuje, da so Američani v osnovi dobri ljudje, ki jim morajo zaupati.

Zaradi tega je potem tudi lažje zmanipulirati prebivalstvo, da zaupa prekanjenim ameriškim diplomatom, češ da jim bodo pomagali in ne le izkoristili. In tako pride do barvnih revolucij. Ko se ljudje zavedo, da so bili prevarani, je že prepozno. Kot v Ukrajini ali Libiji.

Kako ljudje ne bi verjeli Američanom, če pa so pogledali na stotine filmov in serij, v katerih so nekateri Američani res predstavljeni kot barabe, a nekje je vedno junak, ki bo naredil vse za pomoči potrebne?

Toda ameriška zabavna industrija se sooča z veliko krizo. Ne mine dan, ko ne bi bil razkrit kak spolni iztirjenec. Ljudje, zvezde, ki drugim solijo pamet, kako bi morali živeti in se obnašati, ki so tudi politično aktivni, predvsem v podporo ameriški demokratski stranki, so pogosto sami navadne pošasti. Zakaj bi jim potem kdo zaupal? … več (piše: Sašo Ornik).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]