Boris Štefanec se preko afere “honorarji” dviguje kot feniks iz pepela

16. Mar 2015 09:17

foto00Imenovanje novega vodstva Komisije za preprečevaje korupcije je spremljalo mnogo kontroverznosti, ki so, vključno z notranjimi nesoglasji, kredibičnost te institucije po mnenju mnogih pokopale.

A Štefanec je očitno našel rešilno bilko, s katero lahko razvozla zagatno situacijo lastne neverodostojnosti, piše dr. Boris Vezjak in pri tem cilja na razkrivanje avtorskih honorarjev univerzitetnih profesotjev.

Vezjak pravi, da se je predsednik KPK prelevil v nekakšnega socialnega Robina Hooda, opremljenega s svetim gralom javnega interesa in zajahal nori, infinitno manipulabilni potencial, s katerim nas že dolga leta »osrečujejo« lokalni heroji medijskega rumenila.

Bloger težavo vidi v “paranoja medijsko dirigiranega sovraštva,” posledica katerega je,  da se sleherna kritika in dvom, tudi v prezentacijo zgodbe, umakneta populizmu udrihanja, sicer bo dvomeči po defaultu obveljal za zagovornika univerzitetnih tajkunov in elit, po možnosti prikritega pajdaša. (foto: www.kpk-rs.si)

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali so si univerzitetni profesorji po vašem mnenju visoke “popoldanske” honorarje zaslužili pravično in pošteno)

 

 

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]