Boris Vezjak: ne prepriča me Cerarjeva zaskrbljenost za stanje v državi

3. Jun 2014 13:23

miro_cerarVčeraj je bila ustanovljena nova stranka SMC (stranka Mira Cerarja), katere predsednik je postal vrhunski slovenski pravnik dr. Miro Cerar. Ustanovitvenega kongresa se je udeležilo okoli 400 članov in simpatizerjev stranke.

V Stranki Mira Cerarja so v programskih načelih izpostavili, da se zavzemajo za državo blaginje, temelječo na sodelovanju, znanju in odgovornosti. Pri teženju k tem ciljem pa kot temeljna vodila izpostavljajo pravno državo, trajnostni razvoj, družbeno odgovornost in človekovo dostojanstvo.

In medtem ko v ustanovitvi Stranke Mira Cerarja, ki je sicer nastala iz civilnodružbenega gibanja, mnogi končno vidijo politično silo, ki obeta, pa nekaterih Miro Cerar ni prepričal.

Med njimi je tudi dr. Boris Vezjak. Ne prepriča ga namreč Cerarjeva zaskrbljenost za stanje v državi. Če bi bila namreč iskrena, bi njegovo gibanje, na katerega se sklicuje, češ da obstaja že eno leto, do danes moralo pokazati vsaj minimalno dejavnost in manifestirati svojo legitimnost, je prepričan. V nadaljevanju pa navrže še nekaj očitkov dr. Miru Cerarju.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]